شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۹
راز ایستادگی ۹۰ شبه مردم ایران در جنگ وجودی، نگاه قلبی است

حوزه/ استاد دانشگاه گفت: در جنگ وجودی، مردم درد می‌کشند اما رنج نمی‌برند و حالشان خوب است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، سید روح‌الله موسوی‌زاده، استاد دانشگاه، شب گذشته در جمع مردم خمینی‌شهر در جوار شهدای گمنام پارک پیروزی به سخنرانی پرداخت و با اشاره به ۹۰ شب ایستادگی مردم در خیابان‌ها، این حضور را بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: در طول تاریخ، رویارویی مستقیم صهیونیسم و ایران به این شکل بی‌سابقه است و این اولین و ان‌شاءالله آخرین بار خواهد بود.

استاد دانشگاه با استناد به اظهارات بنیامین نتانیاهو در سال ۲۰۱۶، ماهیت تقابل دشمن با ایران را جنگ وجودی خواند و گفت: دعوا سرِ نفت، انرژی هسته‌ای یا خاک نیست؛ دعوا سرِ بودن و نبودن ایران است و هر اتفاق دیگری بهانه است.

وی در توضیح تفاوت «جنگ وجودی» با «جنگ حدودی» افزود: در جنگ‌های حدودی که هدفشان منطقه، نفت و منافع مادی است، مردم دچار اضطراب، ترس و بحران می‌شوند. اما در جنگ وجودی، مردم نه‌تنها نمی‌ترسند، بلکه استقامت می‌کنند و حالشان خوب است.

موسوی‌زاده با استناد به مقاله‌ای علمی با عنوان Pain and Suffering که در سال ۱۴۰۲ منتشر شده، تفاوت درد و رنج را تشریح کرد و گفت: در جنگ وجودی، مردم از دست دادن عزیزان و آسیب دیدن سرزمین را تجربه می‌کنند و درد می‌کشند، اما رنج نمی‌برند. برعکس، حالشان خوب است.

وی با اشاره به رزمندگانی که در کنار لانچرها در دریای هرمز ایستاده‌اند، گفت: این افراد با وجود نگرانی برای خانواده و فرزندانشان، حالشان عالی است. این پدیده‌ای عجیب اما واقعی است.

استاد دانشگاه دو عامل را برای حال خوب مردم در جنگ وجودی برشمرد؛ اول، افزایش معنویت که جنگ وجودی معنویت را در مردم افزایش می‌دهد و هرچه معنا و معنویت بیشتر شود، حال مردم بهتر می‌شود.

وی به تحقیقات پس از حملات ۱۱ سپتامبر اشاره کرد که نشان می‌دهد مردم پس از آن بحران، معنوی‌تر شده و ارتباط بیشتری با خدا پیدا کرده‌اند.

موسوی‌زاده، دومین مورد را نگاه قلبی به جای نگاه ذهنی توصیف کرد و با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۱۰ تاکنون به دنبال پاسخ این سوال است که چرا در شرایط یکسان، حال برخی خوب و برخی بد است، گفت: کسانی که با ذهن به زندگی نگاه می‌کنند، دنبال نتیجه و زمان پایان هستند و حالشان خراب می‌شود. اما کسانی که با قلب نگاه می‌کنند، نگاه مطلق دارند و زمان و مکان برایشان معنا ندارد.

وی افزود: قلب به انسان امنیت می‌دهد و قرآن نیز بر قلب پیامبر نازل شده است. ایمان یعنی امنیت و این امنیت قلبی است که مردم را در سخت‌ترین شرایط نگه داشته است.

موسوی‌زاده با خواندن بخشی از دعای عرفه و اشاره به مناجات امام حسین(ع) در ظهر عاشورا گفت: امام در سخت‌ترین شرایط، حالش خوب بود چون حس حضور خدا را داشت. امروز نیز کسانی که جان بر کف ایستاده‌اند، با همین نگاه قلبی و ایمان، پیروزی را رقم می‌زنند.

وی تأکید کرد: تا زمانی که با قلب به این داستان نگاه کنیم، پیروزی با ماست. پیروزی برای امروز است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha